Kappsegling

Leg 5 start highlights | Volvo Ocean Race 2014-15 – Stena går in som ny Port Partner i Göteborg

5 High start

Inför målgången av Volvo Ocean Race i Göteborg går Stena in som ny Port Partner och kommer öppna upp en del av kajområdet vid Masthugget och fylla den med roliga familjeaktiviteter, mat och möjlighet att titta på tävlingarna.

Stenakoncernen, med bolag som Stena Line och Stena Fastigheter i spetsen, stödjer målgången av Volvo Ocean Race 2014-2015 i Göteborg som Port Partner. Segelbåtarna som under nio månader rundat jorden väntas anlända mitt framför Danmarksterminalen söndagen den 21 juni och kommer därefter ligga förtöjda i vid Race Village i Frihamnen i en vecka. Ett In-Port Race sker på Göta Älv den 27 juni.

Masthuggskajen bredvid Stena Lines Danmarksterminal har en central placering för tävlingen och under veckan öppnar Stena därför upp sitt område för Göteborgare och besökare – och erbjuder blanda annat möjlighet att se tävlingarna, mat och familjeaktiviteter med seglingstema.

– Det är fantastiskt kul att Volvo Ocean Race kommer hit så vi får visa upp vår vackra sjöfartsstad för den internationella publiken, säger Carl-Johan Hagman, VD för Stena Line. Stena älskar havet och självklart ställer vi upp och stöttar evenemanget. Vi planerar att erbjuda något kul för alla besökare och är mycket stolta över att bidra till en levande älv. Västkusten har verkligen många fina seglingsarrangemang att glädjas åt under sommaren med Volvo Ocean Race, Stena Match Cup Sweden, Tjörn Runt och Americas Cup kvalificeringar – med mera.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Information

Detta inlägg publicerades på 19 mars, 2015 1:27 e m by i Uncategorized.
%d bloggare gillar detta: