Kappsegling

ISAF Sailing World Cup | Hyeres – Dag 3

Hyeres
49erFX-Fleet
 
Just nu seglas Världscupen i franska Hyeres. Deltävlingen är en kvaltävling för 2015 års ISAF VMfinal som seglas den 29 oktober till 1 November 2015 i Abu Dhabi, Förenade Arabemiraten. Vinnarna i respektive OS-klass i Hyeres kommer att kvalificera sig för VMfinalen.
Läs mer >>
Nya världscupen med nytt format de bästa 40 båtarna i varje klass ger yttersta konkurrens i Hyères och de skiftande och svårförutsägbara vindarna har gett stora upp och nedgångar i resultatlistorna för seglarna. 

I 470-klassen hittar vi svenskarna på nionde Molund/Östling, och Dahlberg/Bergström på sextonde plats. Molund/Östlings chanser till medaljrace ser bra ut. En lika  bra avslutning som inledning av tävlingen för Dahlberg/Bergström skulle kunna räcka till final.

I 49erklassen har dessvärre Bergström/Västernäs haft en tuff fredag med en 30e och 34e plats efter en strålande inledning på veckan och ligger nu på en 18:e plats. Finalen finns fortfarande inom räckhåll.  Carl P Sylvan och Otto Hamel har successivt klättrat och ligger nu på 13:e plats.

I 49er FX har Lisa Ericsson och Hanna Klinga haft en fantastisk dag med två spikar och ligger nu på andra plats! Julia Gross och Cecilia Jonsson hugger även de på en finalplats och ligger just nu på tolfte plats!

I Laser Radial hade även Josefin Olsson en kanondag.  Med en spik och en tredjeplats klättrade hon och ligger nu på fjärde plats!  Evi Van Ecker Belgien leder före Anne-Marie Rindom, Danmark. Marit Bauwmesster, Holland, hittar vi på åttonde plats och Tuula Tenkanen på tolfte.

I Laser Standard så ligger Jesper Stålheim på en fin åttonde plats med en skiftande serie i de skiftande vindarna. Serien är så här långt 33-4-15-4-25-2.

I Finnjolleklassen ligger  Max Salminen  på 28e och Björn Allansson på 14e plasts.

470 >>
49er >>
49 er FX >>
Laser Radial >>
Laser Standard >>

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Information

This entry was posted on 20 april, 2015 8:34 f m by in WC and tagged .
%d bloggare gillar detta: